top of page

1 Maine Coon? Of toch een kat erbij?

De Maine Coon is van nature uit een sociaal ras. Vele fokkers zijn er dan ook van overtuigd dat

een Maine Coon beter niet als enige kat gehouden kan worden.


Waarom 2 kittens?

Ongetwijfeld wil jij je kitten voldoende aandacht schenken. Helaas is dat voor jouw kitten niet helemaal hetzelfde als de aandacht die hij van een ander kitten of andere jonge kat kan krijgen. Kittens leren enkel van elkaar en hun oudere soortgenoten. Wat leren ze dan precies? Door de dagelijkse omgang met elkaar leren ze om dingen te delen. Bij het spelen leren ze dan weer waar elkaars grenzen liggen en wanneer hun kameraadje er genoeg van heeft.Moet ik dan 2 Maine Coons nemen?

Het is heel leuk om 2 Maine Coons te nemen, maar het kan even goed een kitten van een ander ras zijn. Hierbij moet je wel even zoeken naar een ras met een vergelijkbaar karakter en energieniveau. We denken hierbij bijvoorbeeld aan de Noorse Boskat, Sibeer, Ragdoll, etc. of een leuk kitten uit het asiel of van een opvang.

Indien het voor jou mogelijk is om 2 Maine Coon kittens uit hetzelfde nest te nemen zal je zien dat ze een heel hechte band vormen en ze haast onafscheidelijk zijn. Ze vinden niets leuker dan samen te spelen, elkaar te wassen en samen te slapen.


Ik heb al een volwassen kat.

Indien je al een volwassen kat hebt die nog jong en speels is kan er eventueel wel 1 kitten bij. Is

jouw kat al wat ouder, dan heeft hij of zij andere behoeften dan een jong kitten. Ook in dat geval is het raadzaam om voor 2 kittens te kiezen. De 2 kittens zullen immers veel met elkaar bezig zijn en elkaar uitputten. Op die manier zal de oudere kat voldoende kansen krijgen om lekker te luieren.


Wat als ik toch maar 1 kitten wil?

Een kitten dat alleen is heeft een grotere kans om probleemgedrag te ontwikkelen. Ze zullen zich snel gaan vervelen als ze niet voldoende aandacht krijgen. Hierdoor zal hij of zij mogelijk de hele nacht gaan miauwen, aan deuren of je meubels krabben. Ook zal je merken dat ze wilder zijn bij het spelen met de mens. Ze zullen makkelijker in je hand bijten, je arm krabben of je voeten aanvallen als je hen voorbij wandelt. Dit omdat jij niet de juiste communicatiemiddelen hebt om aan te geven waar de grens precies ligt. Afstraffen helpt hierbij niet, het kitten vertoont immers natuurlijk gedrag. Het kitten hierom gaan straffen kan zelfs averechts werken en meer ongewenst gedrag uitlokken. Kortom, genoeg redenen om geen eenzaam kitten te houden.

2.127 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page