top of page

Maine Coons

Volledig getest   -   Lage inteelt

  • Facebook - White Circle
Foto januari: Heavenly Istar Citycoons - vd Mainly Queens van Marieke Hogenes

Waarom deze website?

Voor liefhebbers kan het een hele zoektocht zijn om een Maine Coon te vinden bij een verantwoorde fokker. Er zijn meer dan 500 Maine Coon fokkers in Nederland en iets minder in Belgie, maar lang niet al deze fokkers maken een prioriteit van gezondheid in hun fokprogramma. Om de zoektocht een beetje makkelijker te maken, hebben we met de twee criteria "volledig geteste ouders" en "totale inteelt lager dan 11%" al een voorselectie gemaakt. Nog geen 5% van de fokkers blijft over met alleen deze twee simpele criteria. We hopen fokkers te mobiliseren om meer aandacht te schenken aan het gezondheidsaspect van hun fokprogramma, zodat deze lijst kan groeien in de toekomst.

Naast deze twee criteria zijn er nog veel meer aspecten die ertoe doen, zoals de socialisatie, hygiene en natuurlijk het gevoel wat u bij een fokker heeft. Kijk onder hulp bij aanschaf voor meer informatie en tips over wat er komt kijken bij het aanschaffen van een Maine Coon.

Deze website is direct gekoppeld aan onze Faceboek groep. Wees welkom om lid te worden van deze community.

Veel plezier op deze website en alvast met jullie toekomstige Maine Coon!

Esther van de Vrede & Debbie Sprenger

Fotowedstrijd

De winnaar van de fotowedstrijd pronkt een maand lang als achtergrond van deze website. Hieronder vind je winnaars van de laatste drie maanden.

bottom of page